loading ...
OpenClose

Zoeken

loading ...

FAQ

De Solar Bell

Bij mij thuis wordt er nooit aangebeld, bespaar ik dan minder?

Juist het tegendeel is waar. Omdat de transformator in de meterkast altijd een klein beetje stroom verbruikt, verspilt deze ook energie als je de bel niet gebruikt. Door de transformator overbodig te maken lost de Solar Bell dit sluipverbruik op.

Ik lees vaak het begrip “sluipverbruik”, wat is dat precies?

Wij omschrijven sluipverbruik als volgt: “Sluipverbruik is de verspilling van (elektrische) energie waar men geen baat bij heeft en vaak niet van op de hoogte is”. Kortom u zou het niet merken wanneer dit sluipverbruik niet meer aanwezig is.

Mijn voordeur staat in de schaduw of krijgt bijna geen daglicht, werkt de Solar Bell dan ook?

Tijdens het ontwerpen van de Solar Bell hebben wij rekening gehouden met deze vraag. Omdat bij het aanbellen voor een hele korte periode energie uit de accu wordt gehaald heeft het genoeg tijd om opnieuw op te laden. Bij minder daglicht zal dit langzamer gebeuren, maar daar merkt u niets van. Wij vinden het belangrijk dat de Solar Bell niet inlevert op comfort.

Mijn deurkozijn is kleiner dan normaal, wat zijn de afmetingen van de Solar Bell?

Vanwege het zonnepaneeltje en de accu is de Solar Bell groter dan een normale drukknop. Echter door een effectief design zijn de afmetingen beperkt gebleven tot:
Lengte: 102mm
Breedte: 42mm
Hoogte: 25mm

Bestellen

Ik wil de Solar Bell graag bestellen, maar kom op een andere website.

Dat klopt, de webshop wordt aangeboden via biedmeer.nl. Daarop staan al onze producten overzichtelijk weergegeven. Ook voor vragen over de webshop kunt u contact met ons opnemen

Ik heb bij jullie een zoemer bijbesteld maar weet niet precies hoe ik hem moet aansluiten.

Op de pagina van de  zoemers staat bij elke afbeelding een link met “overige informatie”. Door op die link te klikken opent een pagina met een aansluitschema.

Bezorging

Moet ik thuis zijn voor het ontvangen van het pakketje?

In de tweede versie van de Solar Bell is het gelukt om de behuizing te verkleinen, met als resultaat dat deze door de brievenbus past. Het is dus niet nodig dat u thuis hoeft te wachten op het pakketje, deze wordt namelijk met de reguliere post bezorgd.

Monteren

Moet de Solar Bell eerst worden opgeladen voordat ik hem kan gebruiken?

Nee, de Solar Bell is vol als deze wordt geleverd. Extra opladen in de zon is dus niet nodig.

Bij mij thuis zit de transformator in de stoppen/zekeringkast verwerkt, kan ik de Solar Bell dan toch gebruiken?

Als uw transformator in de stoppen/zekeringkast zit is er vaak een schakelaar aanwezig om de transformator uit te zetten. De Solar Bell kan dan worden geïnstalleerd zoals beschreven in de montagehandleiding. Het is dus mogelijk de Solar Bell te gebruiken.

Hoe weet ik of ik een AC of DC zoemer heb?

Of u een AC (wisselstroom) of DC (gelijkstroom) staat vaak op de zoemer vermeld. Als vuistregel hanteren we vaak; een “tring” zoemer is vaak AC en een “ding-dong” zoemer is vaak DC. Het verkeerd aansluiten van de zoemer zal de Solar Bell niet kapot maken.

Staat uw vraag hierboven niet tussen, stel hem dan via ons contactformulier , wij zullen dan zo spoedig mogelijk reageren.

Home

Back To Top