loading ...
OpenClose

Zoeken

loading ...

Watt is sluipverbruik?

Sluipverbruik is een apart iets, energieverbruik wat wij niet merken of ervaren, waar wij geen baat bij hebben. Zo zijn er rondom het huis toch veel van die energieverbruikers.
Veldhoven, 7 oktober 2013 - In en rondom het huis sluipverbruik bevechten door technische, innovatieve, duurzame oplossingen te ontwikkelen, dat is wat DeVention als missie heeft geformuleerd. Sluipverbruik is het energieverbruik waarvan wij als mensen geen baat hebben. In deze blog worden een paar van deze sluipverbruikers toegelicht.
 
De deurbel - Bij onze kenners is het al duidelijk dat de deurbel die 35 kWh, tot €7,- per jaar aan energie verspilt door de transformator in de meterkast. Ons antwoord: De energie voor de deurbel halen uit de zon, met de Solar Bell.
De magnetron - In sommige kringen wordt vaak gezegd dat het sluipverbruik van de magnetron alleen al meer energie verspilt dan de energie die daadwerkelijk gebruikt wordt om voedsel mee te verwarmen. Vanuit metingen verspilt de magnetron zo’n 22 kWh per jaar, ruim €4,- aan energieverspilling. Is dat het waard, puur voor dat klokje dat brand?
Draadloze router - Altijd comfortabel, overal in het huis internetten op wifi. Maar die router staat altijd energie te verbruiken: 44 kWh, ruim €8,- aan elektriciteit per jaar door aan te staan.
Elektrische bedbodem - Ligt u lekker te slapen op een elektrische bedbodem? In principe niks mis mee, zo wordt lekker lezen in bed wel vergemakkelijkt. Nadeel is wel dat ook deze elektrische bedbodem altijd ‘aan’ staat. Tot 76 kWh per jaar, oftewel ruim €15,- aan elektriciteit per jaar.
Energiegebruik hoeft niet per definitie slecht te zijn, zolang deze energie wel gebruikt wordt. Wordt wifi 24/7 intensief gebruikt, dan wordt deze 44 kWh/jaar dus nuttig ingezet.
Is dit niet het geval, ‘s nachts of op vakantie? Dan is ons advies om simpelweg de bovenstaande apparaten uit het stopcontact te halen of eventueel een tijdschakelaar (à €5,- per stuk) ertussen te zetten om energie te besparen.
Back To Top